mijn naam is

Wouter Hendriks

In 1977 geboren in Rotterdam, daarna getogen in Oosterhout. Naar Eindhoven verhuisd om te gaan studeren. Daar kreeg ik mijn eerste camera van mijn opa, en is het zaadje geplant. Gestopt met studeren omdat er brood op de plank moest komen. Van ploegendiensten in fabrieken naar technisch tekenaar en uiteindelijk projectleider ICT.

Daarna was het tijd om mijn dromen na te jagen. Ik ben in 2018 cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam met mijn project 'Nice to meet you'. Daar is de liefde voor portretten in alle vormen ontstaan. Een portret is meer dan de foto alleen. Ik geniet van het contact met de mensen, de verhalen die ze vertellen maar ook van de geuren, het weer en de omgeving.

Een portret moet gemaakt worden met aandacht. Aandacht voor de techniek en afwerking, maar zeker ook met aandacht voor de geportretteerde(n). Er moet tijd en ruimte zijn om te wennen, om te vertellen en te luisteren.

Het multidisciplinaire karakter van mijn projecten maakt me heel gelukkig. In den beginne deed ik alles zelf. Fotografie, houtbewerking, boekbinden, etcetera. Ik houd van een clean desk maar ook van een stoffige werkplaats. Ik wil de materialen voelen en ruiken. Inmiddels zoek ik vaker de samenwerking met vakkundige partijen in Nederland. Het gebruik van hoogstaande materialen is voor mij een vereiste, het eindresultaat moet eeuwigheidswaarde hebben...